Chuck steak s Chimichurri

Chuck steak s Chimichurri

Snadné | 30 minut
Počet recenzí: 5

Chimichurri (čimičuri) je původně argentinská omáčka, která se nejčastěji podává ke grilovanému masu. Je svěží, zdravá a v česku ji pořád mnoho lidí nezná, což je opravdu škoda.

Recept na chimichurri si každý přizpůsobí dle vlastní chuti. Tady je ten náš.

Ingredience

Počet porcí

Chuck steak
Chuck steak
420 Kč / kg
NaN hrsti
petržel
NaN hrst
oregano
NaN hrst
koriandr
NaN ks
chilli papričky
NaN stroužky
česnek
NaN
šalotka
olivový olej
sůl a pepř
NaN g
Chuck steak

Postup přípravy

Postup přípravy – Chuck steak s Chimichurri

Krok 1 / 5

Nejprve si připravíme chimichurri. Bylinky najemno nasekáme, nasypeme do misky a zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem.
Postup přípravy – Chuck steak s Chimichurri

Krok 2 / 5

Chceme-li dosáhnout pastové konzistence, můžeme použít hmoždíř nebo mixér.

Krok 3 / 5

Přidáme najemno nasekané chilli a česnek (může být i prolisovaný), dochutíme pepřem a solí a pořádně promícháme. Nádobu s chimichurri necháme odstát, aby se všechny chutě propojily a mezitím si připravíme steak.
Postup přípravy – Chuck steak s Chimichurri

Krok 4 / 5

Jako maso jsme použili výborný Chuck steak vyzrálý 30 dní suchým zráním. Před přípravou nezapomeňte steak vytáhnout z lednice, aby měl pokojovou teplotu. Na ochucení použijte jen sůl a pepř a opékejte na rozpálené pánvi na požadovaný stupeň propečení. Nezapomeňte maso před rozkrájením nechat odležet v teple (například zabalené do alobalu). Přečtěte si kompletní návod k přípravě nejlepšího steaku krok po kroku.
Postup přípravy – Chuck steak s Chimichurri

Krok 5 / 5

Steak nakrájíme na plátky a servírujeme s chimichurri omáčkou.
Ingredience
NaN hrsti
petržel
NaN hrst
oregano
NaN hrst
koriandr
NaN ks
chilli papričky
NaN stroužky
česnek
NaN
šalotka
olivový olej
sůl a pepř
NaN g
Chuck steak